Australska kuchyna v podstate neexistuje. Za tu kratku dobu si Australia este nestihla vytvorit osobitny styl varenia a tak tu ludia preberaju jedla z roznych inych kuchyn. A tak si tu mozete vybrat, ci pojdete do greckej, talianskej, franczuskej, brazilskej, mexickej, thajskej, vietnamskej, japonskej, tibetskej .... atd atd kuchyne. Na vyber je niekolko tisicok restauracii len v Brisbane. Hladal som aj slovensku, ale ta tu v Brisbane nie je (bohuzial).
Minule sme sa s Tash rozhodli, ze skusime najst nieco vylozene australske. Podarilo sa nam najst restauraciu, ktora ponuka domacu australsku kuchynu (najma jedla aboridzincov). Tak sme sa tam rozhodli zajst. Menu bolo naozaj australske a tak sme si objednali kazdy ine jedlo aby sme si mohli vzajomne ochutnat. Ako predjedlo nam doniesli kacacie maso s avokadom, macadamia orechmi a olivami. Take na jedno zahryznutie.
Vzapati sme dostali nami objednane jedlo. Ja som si dal kenguru na hrasku. Kengurie maso je velmi podobne zajaciemu masu, aspon mne to pripomenulo zajacinu. Maso je relativne slachovite ale chutovo celkom dobre.
Tash si objednala prirodne emu rezne na anticokoch. Z toho co som mal moznost ochutnat mi emu az tak velmi nechuti. Clovek by povedal, ze to bude ako hydina, ved predsalen emu je vtak. V skutocnosti to tak ale vobec nie je. Maso ma bezvyraznu chut a je ako guma. Esteze som si to neobjednal, lebo by som sa asi velmi nenajedol.
Ako mozete z obrazkov vidiet, tie porcie neboli velmi velke, nenajedol som sa vobec a naviac to bolo dost drahe. Kengurie maso sa sice da bezne dostat v obchode, ale ostatne druhy jedal co mali su velmi tazko dostupne. Ale skusit predsa treba, ci nie? Ved kde inde moze clovek jest kenguru?
sobota 13. októbra 2007
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
1 komentár:
To co tam take spinave tanire maju?
Koli totym limitom na vodu:-)
Zememerac K.
Zverejnenie komentára