streda 21. februára 2007

Barbecue

Minuly piatok som dostal nezvycajnu pozvanku od svojej kolegyne Sue. Sue sedi rovno za mnou a zo vsetkych ludi vo firme mi asi najviac pomaha, ked je nejaky problem, neviem nieco najst alebo nerozumiem niecomu alebo neviem na koho sa obratit, pomoze mi veci vybavit, resp. mi da rady a tipy a celkovo sa zaujima a stara sa o mna. Kedze je to dama vo svojich rokoch, rozhodne som to pozvanie necakal a kedze sa o mna tak stara, nedalo sa to odmietnut. Vzhladom na jej 47. narodeniny organizovala pre celu svoju rodinu a blizkych priatelov Barbecue.

V piatok po praci sme teda spolocne isli na vlakovu stanicu a zviezli sa do stanice Petrie v 6 zone. Kedze sme isli expresom cesta nam trvala iba necelych 40 minut. Tam nas vyzdvihla Sue-ina dcera a po asi 15 minutovej ceste autom sme sa doviezli na miesto konania party - do casti Griffin, kde Sue byva. Party sa mali zucastnit Sue, jej manzel Marty, jej dcera s priatelom (Fidel zo salvadoru), jej syn a kamaratka jej dcery zo strednej skoly tiez s priatelom a ja.

Ked sme prisli doma bol iba Marty, ale po kratkom case dosli aj ostatni a barbecue sa mohlo zacat. Ako predjedlo, kym sa opecu klobasky a masko, sa podavali chipsy s platkami plesniveho syra, kusky ementalu a surove parky s nejakou omackou. K tomu sa popijalo Coopers pivko, ktore sa da kupit iba flaskove a je trochu specialne (viac v prispevku o pive niekedy neskor).

Po necelej hodinke boli opecene vsetky veci a zacalo sa jest, kazdy si zobral kolko maska a klobasok chcel a samozrejme aj vopred pripraveny zeleninovy salat (hlavkovy salat, mrkva, uhorky, cibula, paradajky a samozrejme cvikla). Ti co ma poznaju si vedia predtsavit ako asi vyzeral moj tanier :-))) Kedze sa po chvilke minulo pivko (nielen mojim pricinenim!!!), otvoril Marty (manzel Sue) flasu Bundaberg rumu, flasku koly, doniesol lad a dali sme si este zopar poharikov tohto pre australiu velmi typickeho miesaneho napoja.

Dobre sme sa porozpravali a kedze sme isli priamo z roboty, Sue navrhla aby som vsetkym ukazal prezentaciu slovenska. Tu som mal so sebou na USB-cku, kedze ten tyzden som prezentoval slovensko vo firme zoparkrat. Prezentacia bola velmi popularna a tak som sa rozhodol dat na nu link. Nie je tam nic specialne, v podstate som len skombinoval powerpointky, ktore som mal k dispozicii, cela priprava mi zabrala tak asi 10 minut, ale australcanom sa velmi paci - prezentacia slovenska

Okolo jedenastej som sa rozhodol odist aby som stihol vlak a bol doma okolo polnoci. Tesne pred odchodom som sa podakoval za pozvanie, skvele barbecue (inak skratka pre barbecue je BBQ) a daroval som Sue magnetku na chladnicku s motivom slovenskej devy v kroji, comu sa nesmierne potesila. Takze vidis mamka - nasiel sa niekto komu som to mohol darovat - dakujem.

Fotky z barbecue party najdete tu