utorok 6. februára 2007

Stazisti

Tu v Brisbane je okrem mna dalsich 7 stazistov. Vsetci tu prisli este minuly rok a vsetci sa rozhodli si svoj pobyt predlzit.

Piotr - Ceska Republika (aj ked ma polske obcianstvo, ale byva v Ceskom Tesine)
Mats - Nemecko (najstarsi z nas, ma uz 29 rokov)
Tuomo - Finsko
Peter - Svedsko (i ked sa narodil v juznej korei, ale ma obe obcianstva)
Bo - Turecko (momentalne si hlada druhu staz niekde v Europe)
Ekta - India (pozna silvusku estokovu)
Helvio - Brazilia

Okrem nich este cakame nejake nove prirastky koncom februara, zaciatkom marca, a to stazistov z filipin, juznej afriky a vychodnej europy.

Halusky

Tuto sobotu sa rozhodol Helvio (brazilsky stazista), ze ide navarit strapacky. Teda aspon si myslel ze to co chce varit su strapacky. Po tom, co nam to opisal, sa vsak ukazalo, ze chce varit halusky. Recept vraj ma od svojej priatelky, ktora je madarka.
Ked som si dal vsetky fakty dokopy ... brazilcan vari slovenske halusky podla madarskeho receptu ... zacal som mat obavy. S Piotrom (ceskym stazistom) sme sa dohodli, ze mu s tym pomozeme a ze to bude ceskoslovenska noc. Ceske piva a slovenske jedlo.

Piotr dorazil ku mne domov okolo jednej poobede. Najprv sme isli do 1st Choice obchodu s alkoholom a kupili sme po 6 piv z kazdej znacky - Plzen, Budvar, Staropramen a Kozel. Kozel bol normalny pollitrovy, ostatne mali len 0.33l, ine sa tu neda dostat. K vareniu sme si este dokupili 6 piv z kazdej znacky - Becks, Stella Artois, James Boag a Carlsberg - lebo boli v akcii. Zaklad by sme mali.

Potom sme sa vybrali k Helviovi domov, kde sme mali varit a kde boli pozvani ostatni stazisti na party na siedmu. Helvio mal na starosti nakup, lebo vraj vie kde ma kupit vsetky suroviny. Ked sme k nemu dosli domov, naozaj nakupil vsetko potrebne, zemiaky, slaninu (kocky nie platky ... sice nie uplne ako slovenske ale nemalo to od toho daleko) a cottage cheese ako nahradu za bryndzu. Pri vareni sme sa striedali, najma pri supani zemiakov a ich transformacii na urcitu hmotu. Napodiv to islo vsetko celkom dobre aj sme primiesali tak akurat muky aj sme dali dost vajec a tak to nakoniec vsetko dobre dopadlo (az na bordel v kuchyni) a halusky boli na svete.

Na siedmu teda dosli ostatni stazisti plus Richard (Novy Zeland / Australia), kolega jedneho zo stazistov, Mateusz z Polska (kamarat Bo z Melbourne) a Helviov spolubyvajuci z Japonska Hiroshi. Zacalo sa podavat na stol. Aj napriek tomu, ze sme podla mna toho navarili dost vela, sa takmer vsetko zjedlo a ludom to dokonca velmi chutilo, vacsina z nich taktiez ochutnala po prvykrat ceske pivo a aj to im chutilo. Naviac sa tesilo velkej oblube aj moje tricko s napisom "I was born in Czechoslovakia" (ti co boli na NTC 2001 vedia o ktorom tricku hovorim), takze ceskoslovenska noc dopadla naozaj vyborne.

Nejake tie fotky som samozrejme urobil, takze kuk sem kto je zvedavy.