piatok 23. februára 2007

Brazilsky karneval

Kedze jeden zo stazistov medzi nami je Brazilcan (Helvio) tak nas minuly vikend pozval na Brazilsky karneval. Karneval sa mal konat aj v sobotu aj v nedelu, ale v nedelu sa bohuzial zrusil.

Samotny karneval som si predstavoval trochu inak. Myslel som si, ze to bude vyzerat ako v Rio de Janeiro, kopu kostymov a tance v rytme samby, skratka velka brazilska party. Pozvanka tiez vyzerala zaujimavo (pozri) a tak som sa naozaj tesil. Vstupne bolo 15 dolarov, co nie je az take hrozne, ale po prichode som zistil, ze je to len vstupne. T.j. ak ste si chceli podla plagatu dat Capirinha na pitie, museli ste zaplatit dalsich 6 dolarov za decovy pohar. Co ma sklamalo asi najviac bolo to, ze nikto tam neprisiel v kostymoch a cela capoeira aj s tanecnicami a rytmickymi samba bubnami bolo jedno vystupenie, ktore trvalo cca 15-20 minut.

Fotky z vystupenia.

Takto som si teda ja osobne karneval nepredstavoval. Najhorsia vec ma ale este len cakala. Po vystupeni nas vyviezli na tretie poschodie na strechu budovy, kde mala party pokracovat. Samozrejme party pokracovala presne tym, coho som sa najviac obaval. Techno-house diskoteka.
Po asi 10 minutach strasne hlasnej monotonnej hudby sa zrazu spustilo "we don't need no education" stary dobry floyd, ale tesil som sa predcasne, kedze za slovom education pokracovalo tuc-tuc-tuc-tuc-we don't need no thought control-tuc-tuc-tuc-skrec-skrec2-tuc tuc-tuc-money, get away-tuc-tuc-tuc a za radom remix niekolkych techno upravenych floydoviek, ktore mi absolutne pokazili cely vecer, nehovoriac o tom, ze to nie je tak davno co som bol na koncerte Rogera Watersa. Sklamany a znechuteny som sa s Piotrom (cesky stazista) vratil na prve poschodie, dali sme si po pivku a isiel som domov dufajuc, ze najblizsie to uz bude naozajstny brazilsky karneval.

2 komentáre:

Jan Staskovic povedal(a)...

Hm, Luki, tak aspon ze tam boli pekne babenky v bikinach ze? :)

Ale za pokus to stalo :)

Luboss povedal(a)...

dobraaaa trauma