utorok 27. marca 2007

Australia - Juzna Afrika

V sobotu 24.3. odohrala Australia svoj posledny zapas v skupine. Ja spolu s Azzom a Shawnom sme sledovali priamy prenos v podniku v centre mesta zvanom Pig 'n' Whistle. zapas zacinal o 23:15 Brisbanskeho casu. Ja som vydrzal prvu polku zapasu, kde Australcania boli bating teamom. Celkovo sa im na turnaji zatial dari a teda presli aj cez najtazsieho supera v skupine - Juznu Afriku (RSA), ked vyhrali o 83 runov.

AUS - RSA
377 - 294

Hviezdou zapasu bol Matthew Hayden, ktory skoroval 101 runov a prakticky vyhral Australii zapas.

Australia si zabezpecila vitazstvom postup do Super 8 skupiny, co je 8 najlepsich timov turnaja, ktore hraju kazdy s kazdym v novej tabulke. Zo super 8 nasledne 4 najlepsie timy hraju semifinale systemom prvy-stvrty, druhy-treti, vitazi potom hraju vo finale. Najblizsi zapas Australie je v utorok 27.3. kedy sa Australia stretne s domacimi West Indies.

Cele majstrovstva sveta v krikete su momentalne poznacene velmi negativnou udalostou. Totizto Pakistan ako jeden z potencialnych vitazov majstrovstiev prehral svoj druhy zapas s Irskom (co je akokeby vyhralo Japonsko nad Kanadou v hokeji). Tou prehrou si zabezpecil "nepostup" zo skupiny, co je najvacsim prekvapenim turnaja. Tou negativnou strankou je, ze tesne po zapase vo vecernych hodinach zomrel trener Pakistanu Bob Woolmer. Momentalne stale prebieha vysetrovanie, ale policia uz potvrdila ze islo o vrazdu. Pre vacsinu kriketoveho sveta je to sokujuca sprava, kedze samotny Bob Woolmer patril medzi najlepsich svetovych hracov kriketu vobec. Niekedy clovek len kruti hlavou, kam az ten sportovy fanatizmus moze dojst.

Žiadne komentáre: